Hoppa till innehållet

INFO OM ETC

Det här får du med ETC Play

ETC-företagen

Det här är det stora med nya ETC Play. Från att ha varit en streamingtjänst med ett antal egna produktioner, blir det nu en förlängning av Dagens ETC. Fokus på journalistik. Dokumentär, debatt, ledarsidans kommentarer, kulturens smarta analyser, klimat­redaktionens djupa kunskap om vår största fråga. Ibland ljud, ibland rörlig bild. Ibland allvar, ibland roligt.

Från och med nu blir ETC Play en del av Dagens ETC och ingår när du tecknar en prenumeration.

Samarbete

Nej, vi tänker inte göra precis allt själva från grunden. Det finns så många extremt intressanta, progressiva podd­makare och tv-format – i och särskilt utanför Sverige – som vi vill ge dig i ETC Play. Diskussioner pågår. Resultat väntas snart.

Först ut!

Dagens ETC:s ledarsida startar en egen podd – kommer snart!

Rörelse

Dagens ETC är en dagstidning men också del av en företagsgrupp, där alla på olika sätt verkar för att förändra världen till det bättre. Det kan handla om solceller eller boksläpp eller energi­snåla hyreshus eller odling eller något helt annat – men poängen är att allt som ETC gör, och hur det hänger ihop, ska du kunna upptäcka på ETC Play.

Film

ETC Play har alltid haft kvalitetsfilm. Så är det även i fortsättningen. Du ska kunna hyra riktigt bra film hos oss. Emanuel Hendal kurerar utbudet personligen och varvar internationella tungviktare och indie­sensationer med svenska filmare på uppgång.

Plus mycket annat

Ja, det brukar ju låta storslaget när nya medieprojekt ska lanseras. Men vi menar det verkligen. ETC Play kommer att bli en experimentverkstad, där vi hela tiden ska våga pröva oss fram. En poddserie om höger­extremism i Europa? Veckans radikala komiker? Partiledarintervjuer? Guide till grön omställning? ETC Play-psykologen svarar på dina funderingar? Vi gillar att få konstruktiv kritik. Därför frågar vi vad du och andra lyssnare/tittare tycker Om du redan har idéer mejlar du andreas.gustavsson@etc.se eller emanuel.hendal@etc.se.

Vad blir nästa riktigt stora förbättring?

Insamlingen för Dagens ETC har hittills engagerat drygt 1 200 personer som har donerat mer än 2,5 miljoner kronor och gett bort prenumerationer till vänner och bekanta.

Vi har därför kunnat satsa på utökad kulturbevakning, utökad utrikes­rapportering (nu senaste blev det klart att Emma Sofia Dedorson kommer att medverka mer frekvent), fokusreporter för först ojämlikhet och sedan corona, fler journalister, samt att utveckla journalistiken med ljud och rörlig bild.

Vad händer nu? Det bestämmer vi, alltså tillsammans med dig som är prenumerant och crowdfundare. Ett antal läsarundersökninga kommer under året. Sveriges största redaktion ska få säga sitt. Vi är ju ändå nästan 11 500 prenumeranter…

För dig som vill vara med och bygga Dagens ETC

Det viktigaste är att fortsätta prenumerera.

Har du möjlighet kan du även donera en summa eller ge bort en prenumeration.

Swish: 123 401 87 68

Bankgiro: 817-89 23

Kort: www.etc.se/insamlingen

ETC Play ingår nu i din prenumeration

Du som använt ETC Play tidigare kommer att känna igen dig. Samma webb gäller, samma upplägg – bortsett från att fokus flyttas till egna produktioner (och spännande samarbeten som är nära förestående).

Men i och med att ETC Play idag försvinner som egen, prenumererad tjänst har alla abonnenter fått olika alternativ.

Den som haft ETC Play men inte Dagens ETC kan lägga till 70 kronor per månad och därmed bli prenumerant på paketet Dagens ETC och ETC Play. Eller avsluta.

Den som haft ETC Play och Dagens ETC kan välja att sluta betala 69 kronor/månad. Eller välja att fortsätta att göra det under 2021, då som ett extra stöd till den pågående insamlingen för Dagens ETC. Varje öre går till journalistik och sätt att sprida journalistik.

Från och med nu är ETC Play alltså en del av Dagens ETC och ingår för alla som har prenumeration.

Ämnen i artikeln