ETC Bygg.

2017-12-19 12:45
Byggnation av ETC:s skola i Katrineholm.
Byggnation av ETC:s skola i Katrineholm.
Puffetikett
Info om ETC

Så här bygger vi husen

Här kan du läsa hur det går till när vi planerar bygandet av våra hyreshus.

Fas 1
Vi samlas lokalt i grupper för att kontakta kommuner och andra markägare lokalt om möjlighet till att bygga hyreshus. Du anmäler dig till den lokala gruppen genom att mejla till etcbygg@etc.se (glöm inte ange var du bor). Allt det här arbetet är ideellt och det finns inga krav mer än de du själv vill ställa.

Fas 2
Vi lämnar in markanvisningsansökan där vi får bra förslag från grupperna och andra. Just nu har vi markanvisningsansökan i Västerås och vi har fått förslag i Katrineholm, Eskilstuna och Oskarshamn. Men vi tittar på alla förslag ett efter ett och prioriterar utifrån vilken de möjligheter crowdfundingen ger och det stöd projekten har lokalt från andra än oss själva.

Fas 3
Vi publicerar de bygglösningar och de avtal vi gör med underleverantörer offentligt. Allt vi gör, varje ritning, varje byggerfarenhet, varje avtal kommer publiceras öppet på projektets sajt, eventuella avslag, eventuella kommunala segheter redovisas öppet, all ekonomi är tydlig och allt material redovisat och den som sedan vill göra om samma sak kan bara kopiera alla erfarenheter och all ekonomi rakt av. 

Fas 4
Vi bygger. Först kommer vi bygga en skola i Katrineholm med de material och den teknik vi vill använda. Det startar i oktober 2017. Det ger oss bra grund för utvärdering av en del specifika lösningar och om vi hittar rätt leverantörer. Vårt mål är att anlita byggare som vill jobba långsiktigt med oss. Samtidigt kommer ETC Bygg ha egna snickare och annan personal för mycket av inredning, eldragning och vattensystemen. Hyresgäster kommer också inbjudas att vara med i slutet av byggprocessen. (Vi inreder utan tapeter och andra mindre miljövänliga material. Vi jobbar med lerfärger i lägenheterna och med öppna träytor.)

Fas 5
Hyresgästerna flyttar in, och vi startar arbetet med boendesamverkan, matodling och annan mötesverksamhet.

På denna sajt kommer vi kontinuerligt berätta nyheter. Mejla gärna frågor till oss. Tipsa gärna om trevliga samarbetspartners.
Och glöm inte anmäla ditt intresse så du kommer med i våra nyhetsbrev.

ETC Bygg-projektet leds i starten idag av Johan Ehrenberg, Tommy Rundquist (ekonomi), Joakim Kaminsky (arkitekt) och Hans Eek (arkitekt och energiexpert för klimatpositiva hus).