ETC Bygg

Vill du vara med och bygga hyreshus?

Nu startar vi projektet ETC Bygg för att få igång byggande av hyreshus utan vinstjakt, utan miljöförstöring och med lägre hyror. Och därmed skapa ett nytt sätt för människor att spara utanför banksystemet. Spara direkt i husen!

Nyheter, dokument och handlingar

Så finansierar vi ETC Bygg med crowdfunding

Så här bygger vi husen

Idag (10/10 2018)  11,8 miljoner kronor sparats för husen.
Ytterligare 8,3 miljoner är utlovade och på väg in.
Vi har från ETC Sol finansierat 5,3 miljoner till takens solceller.

Totalt: 25,4 miljoner

Så här fungerar det:

Vi bygger klimatsmarta hyreshus i trä genom att starta Sveriges största crowdfundingkampanj. Du lånar ut och kan då spara i trygga hus, istället för i spekulationsekonomin. Det här är långsiktigt och viktigt och räntan startar med två procent här och nu. Din säkerhet är huset och givetvis hyrorna som de boende har. Bara genom att ta bort de korta avskrivningstiderna och genom finansieringen så kapar vi faktiskt hyrorna med en femtedel direkt!

Allt vi gör, varje ritning, varje byggerfarenhet, varje avtal kommer publiceras öppet på projektets sajt, eventuella avslag, eventuella kommunala segheter redovisas öppet, all ekonomi är tydlig och allt material redovisat och den som sedan vill göra om samma sak kan bara kopiera alla erfarenheter och all ekonomi rakt av. 

Vi har fått en första markanvisning i Västerås vi har köpt mark i Växjö och har en markanvisning i Hyllie (Malmö). Och vi söker i 20 städer till. Bygglov är idag den stora bromsklossen, vi har kommit längst i Västerås och hoppas få säta spaden i marken i januari 2019. Tyvärr har markberedning mm tagit lång tid.

Men vi behöver din hjälp.

Vill du låna ut pengar? Här registrerar du dig som privatperson som och här som företag/organisation

Vill du få löpande uppdateringar om ETC Bygg? Anmäl dig till vårt e-postnyhetsbrev: