Hoppa till innehållet

Gör det själv

Vidga din matfantasi

Bild: Lasse Hallström

ETC nyhetsmagasin

Varje tallrik får ett lyft med hjälp av blommor. Varenda rätt gynnas av färgklicken blommorna ger. Även om det inte alltid är blommornas smak i sig som ger smakbelöningen så ger skönheten en kick. Det menar Peter Streijffert, som i sin bok ”Blomstermat” tipsar om såväl vilda som odlade ätbara blommor.

Fänkål

Snygg som få och pryder med pompa och ståt vilken rabatt som helst. Blomman (som påminner om dillblomman) smakar anis och är därmed en av de mer karaktärsfulla blommorna i maten. Ingen blyg viol här inte. Den där lakritstonen passar fint till rött vin. Prova!

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Tidningen i brevlådan varje fredag

Från
295 kr för tre mån
Beställ här

Vill du ha papperstidningen i brevlådan? Nu får du tre månader för bara 295 kronor - därefter ordinarie pris. Ingen bidningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln