Hoppa till innehållet

Initierat

Vi har inte råd med ett skattefrälse

”Sannolikt finns det också mer pengar undanstoppat.Alternativt har de levt ett lyxliv av sällan skådat slag. För de har tjänat många miljarder var på att köpa och sälja företag med fondmedel och lånade pengar – däribland skatte­finansierade välfärdsbolag”
”Sannolikt finns det också mer pengar undanstoppat.Alternativt har de levt ett lyxliv av sällan skådat slag. För de har tjänat många miljarder var på att köpa och sälja företag med fondmedel och lånade pengar – däribland skatte­finansierade välfärdsbolag” Bild: Bild: Pixabay, TT

Dagens ETC

Vad gör de omtalade riskkapitalisterna nu för tiden? Nu när de flesta har stämplat ut från välfärden, gjort sin ”exit” och inkasserat miljardvinsterna? Jo, de är inbegripna i en brottningsmatch med Skatteverket, konstaterar Kent Werne.

Den har pågått ett tag. Redan innan Caremaskandalen 2011 attackerade skattemyndigheten de tvivelaktiga räntesnurrorna i ett antal riskkapitalägda välfärdskoncerner, det vill säga de internlån som gjorde det möjligt för exempelvis vårdkoncernen Attendo Care att nolltaxera under flera år trots årliga rörelsevinster på hundratals miljoner..

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln