Hoppa till innehållet

Ekonomifrågan

Ekonomifrågan: Finns det motkrafter till gigekonomin?

”I Finland har politikerna gått in och gjort en allmängiltighetsförklaring av hela den här branschen. I och med att det är så enormt svårt att organisera medlemmar och vidta åtgärder i denna bransch, är det nog ändå bästa lösningen”, säger Tommy Wreeth.
”I Finland har politikerna gått in och gjort en allmängiltighetsförklaring av hela den här branschen. I och med att det är så enormt svårt att organisera medlemmar och vidta åtgärder i denna bransch, är det nog ändå bästa lösningen”, säger Tommy Wreeth. Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC.

Gigekonomin växer snabbt och allt fler får jobb som bara är korta påhugg. Finns det några krafter som försöker motverka den utvecklingen? Så lyder veckans ekonomifråga. ”I och med att det är så enormt svårt att organisera medlemmar i denna bransch, måste nog politikerna gå in och sätta ned foten”, säger Tommy Wreeth, ordförande för Transportarbetarförbundet.

Gigekonomin breder ut sig allt mer i takt med att inkomst­klyftorna i samhället vidgas. Den välmående medelklassen tar för sig av de hårt prispressade och för deras bekvämlighet anpassade tjänsterna som har kommit att etablera sig över hela västvärlden.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00