Hoppa till innehållet

Inrikes

Den förbisedda pusselbiten - Paddocks våld mot kvinnor

Massmördaren i Las Vegas, Stephen Paddock, delade två grundläggande faktorer med majoriteten av förövare i masskjutningar: Han var man och han hade en historia av misogynt beteende mot kvinnor.
Massmördaren i Las Vegas, Stephen Paddock, delade två grundläggande faktorer med majoriteten av förövare i masskjutningar: Han var man och han hade en historia av misogynt beteende mot kvinnor. Bild: Bild: Courtesy of Eric Paddock via AP. John Locher/AP/TT

Dagens ETC.

Hur ska vi förstå masskjutningar? Mycket lite är fortfarande känt om massmördaren i Las Vegas, Stephen Paddocks motiv. Men han hade något gemensamt med förövarna i majoriteten av USA:s masskjutningar: Han tryckte ner kvinnor. Misogyni och våld mot kvinnor är en ofta förbisedd pusselbit i de senaste årens masskjutningar på amerikansk mark. ETC har siffrorna.

Verbalt aggressiv

Precis som en majoritet av förövarna i masskjutningarna i USA:s historia delar Stephen Paddock två grundläggande faktorer. Han var man och han hade en historia av misogynt beteende mot kvinnor. Personal på hans stammisfik har trätt fram och berättat att han ofta var verbalt nedsättande mot sin flickvän. En kvinna har trätt fram och berättat att Stephen Paddock brukade köpa henne för våldsamt sex.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00