Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

Vegetarisk mat ökar allra mest - bland köttätare

Matprofilen Mattias Kristiansson blev vegan för fem år sedan. Han har bland annat gett ut boken ”Välkommen till Vegoriket”. Till höger: Vegetarisk lasagne, innehållande bland annat svamp, pumpa och spenat.
Matprofilen Mattias Kristiansson blev vegan för fem år sedan. Han har bland annat gett ut boken ”Välkommen till Vegoriket”. Till höger: Vegetarisk lasagne, innehållande bland annat svamp, pumpa och spenat. Bild: Bild: Janerik Henriksson/TT

Dagens ETC.

Vegetarisk färdigmat säljs som aldrig förr, stjärnkockar öppnar vegrestauranger och grönsaksätandet har fördubblats. Men det är inte vegetarianerna som står för den största förändringen –utan köttätarna. Jenny Damberg ringar in en motsägelsefull trend.

Den gröna vågen är stark. Men att äta vegetariskt är inte lika mycket en fråga om antingen eller, som det tidigare har varit.
I en undersökning från 2015, genomförd av Sifo på uppdrag av livsmedelskoncernen Axfood, svarade 6 procent att de var vegetarianer.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00