Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Snart kan biffar av raps ligga på din tallrik

Bild: Bild: Johan Nilsson/TT

Dagens ETC.

Rester från rapsoljetillverkningen kan bli mat för människor. Det är forskare i Lund övertygade om: "Finns stora fördelar"

I dag blir rester från rapsoljetillverkning till djurfoder. Men livsmedelsforskare vid Lunds universitet har upptäckt att den knäckebrödsliknande resten även kan bli mat för människor.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00