jobba hos oss.

2017-02-05 12:37

Dagens ETC söker nyhetschef

Nu söker vi en nyhetschef till Sveriges snabbast växande dagstidning.
 

Det finns en röd dagstidning för en grönare värld. Det är Dagens ETC.

Vi vill vässa oss ytterligare. Till exempel har vi nu utökat vår grävande journalistik och förstärkt vår webbavdelning. Men en komponent saknas. Kanske är det du?

Vi söker en driven nyhetschef, med både vana att leda redaktionellt arbete och själv upparbeta nyheter (du kommer framför allt fördela artikeluppslag till våra duktiga reportrar, men det ska även finnas möjlighet att själv skriva).

Dagens ETC har en ledarsida som lyfter röda och gröna perspektiv sju dagar/vecka. Läsarna förväntar sig en tidning som är ett alternativ till borgerliga medier, och det ska de få. Men vi bedriver nyhetsarbete som vilken annan redaktion som helst, bara utifrån en annan värdegrund. Vill du jobba med oss så delar du den.

Du vill granska välfärdsindustrin.

Du vill berätta hur Sverige kan ställa om från fossila bränsen.

Du vill undersöka hur nära vi egentligen är ”systemkollaps”.

Du vill skapa en tidning som ger läsarna en attraktiv mix av nyheter, opinion och kultur. Du har både allvar och humor. Har du dessutom spetskompetens – och upparbetade källor – inom prioriterade bevakningsområden som politik, ekonomi och miljö?

Sök!

Dagens ETC är en ung tidning. Vi förändrar den ständigt. Du har alla möjligheter att vara med och forma framtiden. Då självfallet i nära samarbete med vår webbavdelning. Du är van att från början tänka digital paketering. Behövs film? Hur ska grafik presenteras? Vad är rätt tilltal på Facebook?

Den här resan har knappt börjat.

Du kommer att med övrig redaktionsledning – du har ytterligare minst en nyhetschef bredvid dig – att leda våra reportrar mot en ännu bättre tidning. Just arbetsledning är central. Du ska vara trygg, tydlig och engagerande.

Sveriges roligaste jobb?

Missa inte tillfället.

Just det, vi ökar mest av alla dagstidningar i Sverige.

Placering: Stockholm

ANSÖKAN
Mejla CV, personligt brev, referenser och arbetsprover till jobb@etc.se. Sök idag, tjänsten tillsätts snarast möjligt. Frågor?

Andreas Gustavsson
VD ETC förlag, chefredaktör på Dagens ETC
andreas.gustavsson@etc.se
0708-48 57 15

FACKLIG KONTAKT
ETC har självfallet kollektivavtal. Vill du prata med fackstyrelsens ordförande (Journalistförbundet):

Karin Annebäck
karin.anneback@etc.se
0708-56 60 13