Annons.

2017-08-31 15:37

Två miljoner svenskar kan få rabatt på bolåneräntan

Avtal ger medlemmar i facket möjlighet till rabatt på bolåneräntan

Känner du också att du borde ta tag i dina boendekostnader inför hösten? Över två miljoner svenskar har möjligheten att ta del av ett erbjudande som bland annat innehåller en av marknadens lägsta bolåneräntor. Färdigförhandlat och klart.

Bolånen utgör närmare 80 procent av hushållens totala låneskulder. Enligt SCB:s prognos publicerad i april bestod knappt 30 procent av bolånestocken av bundna lån, medan drygt 70 procent hade rörlig ränta.

Framtida räntehöjningar riskerar alltså att påverka en stor del av hushållen snabbare. Och trots att bolånen står för en betydande del av hushållens låneutgifter varje månad så är det många som inte förhandlar sin bolåneränta. Många upplever att det kräver för mycket tid, jämförelse och kunskap.


Spara tid och pengar

 

Genom att Saco och TCO har gått in och förhandlat för sina medlemmar så kan många nu spara både tid och pengar.

 

Förbunden har nämligen säkerställt att det finns ett långsiktigt erbjudande i Danske Bank som ger över två miljoner fackligt anslutna svenskar möjlighet att ta del av ett färdigförhandlat helhetserbjudande. Ett erbjudande som bland annat innehåller en av marknadens lägsta bolåneräntor.

Är du en av de 2 miljoner som kan få lägre bolåneränta? Se efter här vad erbjudandet kan innebära för just din ekonomi


Förmånlig medlemsrabatt

 

Redan förra året tecknades ett ramavtal mellan Danske Bank och Saco, som gav Sacoförbundens cirka 650 000 medlemmar konkurrenskraftiga villkor på bankens privatkundserbjudanden. Och nu har även Danske Bank och TCO tecknat ett ramavtal.

 

TCO samlar totalt 14 förbund och har drygt 1,3 miljoner medlemmar. Totalt är det alltså över 2 miljoner medlemmar i TCO- och Sacoförbunden som kan ta del av Danske Banks erbjudande som bland annat omfattar en av marknadens lägsta bolåneräntor, kontopaket med förmånlig medlemsrabatt, personlig rådgivning och fördelaktiga bil- och båtlån.


Långsiktigt partnerskap

 

– Vi ser samarbetet med Saco och TCO som långsiktiga partnerskap. Kombinationen av våra digitala lösningar och personliga möten innebär att vi har möjlighet att erbjuda den bästa servicen och lösningar till förbundens alla medlemmar, säger Stojko Gjurovski, chef för Personal Banking på Danske Bank Sverige.

 

För att ta reda på vilka förbund som inkluderas besöker du Danske Banks hemsida. Väljer du att ta del av ditt fackliga erbjudande hjälper Danske Bank dig med flytten från din gamla bank.

 Läs mer om ditt erbjudande och välj ditt förbund här